Az ünnepek közeledtével gyakran választunk hasznos ajándékokat. Ezek igazán kifejezik a gondoskodásunkat és figyelmünket szeretteink iránt. Néha bármennyire is jó ötletnek tűnhet egy választás, valójában nem az. Ilyen a meglepetés matrac karácsonyra.

Miért ne?

Egy új matrac nagyon fontos és praktikus a mindennapokban, de érdemes átgondolni azt, hogy ez a meglepetés valóban a legjobb választás-e. Íme néhány szempont, amiért a matrac lehet, hogy nem az ideális ajándék a karácsonyfa alá.

  1. Minden test, testalkat más: A kényelem pedig egy erősen szubjektív dolog. Az emberek testfelépítése és alvási szokásai jelentősen eltérnek. Ami neked  kényelmes, az nekem nem biztos, hogy opcionális választás volna. Egy matrac szelektálása egyedi tapasztalat, és az egyéni testi igények figyelembevétele nélkül nehéz a tökéletes választás. Egy leírás az interneten nem fogja elhozni neked a pihentető alvást.
  2. A kényelem szubjektív: A kényelem érzékelése a test átalakulásával változik majd. Az, ami egy évvel ezelőtt kényelmes volt, ma már nem biztos, hogy az lesz. Sok minden okozza ezt, például lefogysz, vagy izmot szedsz fel, esetleg veszítesz el. Emiatt fontos, hogy mindenki próbálja ki a kiszemelt matracot, és kizárólag érzet alapján döntsön!
  3. Ki kell próbálni személyesen: Felejtsd el, hogy a szomszéd most vett matracot, ami ,,nagyon jó”, biztos így van, de nem vagytok egyformák. Így nem lehet dönteni, kicsi az esélye annak, hogy ez alapján az élmény alapján jól dönts.  Az alvási pozíció, a keménység és a matrac anyaga mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a kényelmet, és ezek csak személyes kipróbálás alkalmával derülhetnek ki.

Csináld inkább így!

Összességében, bár a matrac egy hasznos ajándék lehet, a személyes kényelmet és igényeket mindenképpen figyelembe kell venni. Hagyd, hogy szeretteid maguk válasszák ki az álommatracukat, ez lesz nekik a legkényelmesebb. Ezzel biztosíthatjuk, hogy az ajándék valóban az öröm és kényelem forrása lesz karácsonykor.