Aki tudja, miről beszélünk, az azért, aki pedig nem, hát mindenképpen érdemes idefigyeljen! Van megoldás a makacs derékfájással küzdők számára is a pihentető alváshoz. Meg kell tanulni a leginkább tehermentesítő pozícióban aludni és persze megfelelő matracot kell választani, amit a derekunk is kedvel. A derékfájdalom ugyanis a legtöbbször gerincbántalmaknak és ízületi gyulladásnak köszönhető.

Mi okozza a derékfájást?

Elsősorban civilizációs betegség, hogy a hátunk és derekunk „beáll” a mozgáshiánytól, az ülő életmódtól. A gerinc fejlődési rendellenességei természetesen kivételt képeznek, de ez a lakosság kisebb százalékát érinti. Az igazság az, hogy a derékfájást a legtöbb esetben a renyhe hátizmokból adódó többletteher idézi elő, amely a gerincoszlop aljára, a derékrészre és a farokcsigolyára nehezedik. Különösen a hosszan tartó fájdalom aggasztó, ezzel mindenképpen orvoshoz kell fordulni. A hirtelen mozdulatra jelentkező éles fájdalmak viszont lehetnek idegi eredetűek is: az idegbecsípődés is rendkívül kellemetlen és nehezen gyógyul.

Egyetlen esetben ajánljuk a hason fekvést

Ez pedig a gerinc degeneratív betegségeivel és derékfájással küzdők alvásának megkönnyítése érdekében. Ideális esetben hasi magzatpózban, nagy párnával alátámasztva, közepesen kemény matracon ki lehet bízni az éjszakát, különösebb probléma nélkül. A csípőfájdalmát már könnyebb elviselni oldalfekvésben, magas párnával. Nem érdemes egyéni kreativitásunkra bízni a választást, mindenképpen kérjük ki alvásszakértő véleményét. Szerencsére, a Matrackuckó boltjaiban minden alvásnagykövet rendelkezik a segítségnyújtáshoz szükséges ismeretekkel.

A hideghabos matracban nem fogunk csalódni

Kényelmes: leginkább emiatt olyan népszerű a minőségi hideghabos matrac, amely attól lesz tartós, hogy rendelkezik a megfelelő sűrűséggel. Jól szellőzik és tartós, ráadásul a gerincünket is kíméli: rugalmas felépítése révén a megfelelő pontokban támasztja alá gerincoszlopunkat úgy, hogy közben a test többi része is kényelmesen pihen. Gerincsérvhez, derékfájáshoz ideális választás. A legfontosabb dolog mindenképpen az, hogy saját igényeinkhez és ne reklámok alapján válasszunk fekhelyet!

Dobjuk ki a régi matracot!

Egy kiváló minőségű matrac 7-8 évig életképes, utána elhasználódik, és többet árt, mint amennyit segíthetne. Szabaduljunk meg a kifeküdt ágybetéttől, mert hiába járunk kezelésekre, ha a nap egyharmadát rossz fekhelyen töltjük. Egészséges embereket is megbetegít a rossz matrac, ezt komolyan kell venni! Ha úgy érezzük, rendszeresen ébredünk a kipihentség érzése nélkül, kezdhetünk is gyanakodni!