A nyári hőségek ciklusa egy nehéz időszak alvás szempontjából. Nehéz elaludni akkor is, ha fáradtak és kimerültek vagyunk.  Az ember gyakran hajnalokig, csak forgolódik és bosszankodik, hogy miért nem köttette be a klímát időben. Ha már saját feledékenységünk áldozatai lettünk, akkor muszáj lesz kezünkbe venni az irányítást, mert aludni bizony kell.

Mi az amit kerülj a nap folyamán

A hőségre szerencsére mindig előre figyelmeztetnek minket a médiumok, vagy az okostelefonok, így van idő felkészülni rá lélekben. Mi ezeket a lépéseket javasoljuk Neked:

  1. Kerüld a testmozgást közvetlenül elalvás előtt. Hagyj időt a testednek, hogy le tudjon hűlni, és meg tudj nyugodni. Az edzés felpörget, így a regenerálódás több órát is igénybe vesz.
  2. Biztos nagyon finom a kínai és az indiai konyha, de nyáron az extrém melegek alatt jobb, ha kerülöd ezeket a fűszeres kajákat.
  3. Sajnos délután kettő óra után hasonlóan tiltó listás a kávé, a kóla és a csoki is, hiszen ezek hajlamosak pörgetni minket, amikor már lassulni szeretnénk.
alvas-kanikula-idejen

Segítünk, hogy könnyebben lehűtsd magad az esti alváshoz.

Tippeink segítségével könnyen elalszol majd

  • Míg a testmozgás tilos közvetlenül elalvás előtt, a fürdőzés pedig kifejezetten akkor a legjobb. A víz hőmérséklete legyen langyos.
  • Amikor kijössz, borogasd be végtagjaidat, és állj a ventilátorod elé, ez egy gyors technika, hogy minél előbb leadd a felesleges hőt. A leggyorsabban a fejen és a végtagokon keresztül tudjuk ezt megtenni.
  • Készíts hidegvizes lábfürdőt, és pihentesd benne lábfejedet legalább 10 percig.
  • A hálószobánk napközben legyen lesötétítve, hogy minél  kevésbé tudjon felmelegedni.
  • Vigyél be magadnak nedves törölközőket a hálószobába, amelyekkel éjszaka borogathatod a testedet. Ez csak akkor szükséges, ha ismét felmelegedtél.
  • Ha van lehetőséged rá, csinálj kereszthuzatot!
  • Használj jó minőségű pamut ágyneműt, hogy lélegezni tudjon a tested alatta alvás közben.
  • Ha tudsz, rögzíts a ventillátor elé egy hidegvizes anyag-darabot. Így a nedves, párás levegőt fújja majd a szobában.

Reméljük, hogy segíthettünk neked, és végre kipihenheted magadat. Ne feledd, a nyári hőség nem tart örökké, ne hagyd, hogy ez a pár nap leamortizáljon. Jövőre pedig ne feledkezz meg időben szólni a légkondi szerelőknek, hidd el nem fogod megbánni!