Az Aludj jól Magyarország program, és a Magyar Alvás Szövetség közösen rendezte meg a Budaörsi Matrackuckóban, az első Alvásfórumot. Online és személyesen is részt lehetett venni az előadásokon. Előadóink felkészülten érkeztek, és izgatottan várták, hogy milyen kérdéseket küldtek nekik online felületünkre.

Az est házigazdája Szánthó Péter –  a Matrackuckó Alvásszaküzlethálózat kiskereskedelmi és franchise igazgatója- nyitotta a rendezvényt. Ezután következtek a bemutatkozók. A sort –G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke- kezdte. Beszédében felhívta a figyelmet a kialvatlanság veszélyeire, és arra, hogy hogyan előzhetjük meg a krónikus alváshiányt.

Drenovics Zsuzsa,- alvás egészségügyi szaktanácsadó- kitért a betegségekre, és az altatók használatának veszélyeire.

Havasi Gergő, – hétszeres bajnok kajakozó, alvásnagykövet – a sport aspektusából beszélt az alvás fontosságáról, és megosztotta a közönséggel pozitív és negatív tapasztalatait. Ismét Péter következett, a matracok fontosságát hangsúlyozva, prezentációt mutatott be.

Az eseményt élőben közvetítette id. Hahn Gábor, -a Matrackuckó alapítója az Aludj jól Magyarország program koordinátora-, és Kellner Tomi, – a mindenkori operatőrünk-. Online nagy volt az érdeklődés, de sokan utólag nézték vissza az ,,adást”.

A videó ide kattintva megtekinthető FaceBook oldalunkon

Miután végetértek a bemutatkozók, Péter, a házigazda felolvasta az előadókhoz érkezett kérdéseket. Azokat egyesével megválaszolták a szereplők. G. Német György például beszélt a fehér- és rózsaszínzaj hasznosságára vonatkozó tudnivalókról, és a jetleg kivédésének lehetőségéről. Havasi Gerbőhöz főleg sporthoz kapcsolódó kérdések érkeztek, mint például, hogy mikor alszik jobban, ha edzése volt aznap, vagy ha pihenőnapja van? Drenovics Zsuzsához egy sokak által fontosnak ítélt kérdés érkezett, a menopauza alatt fellépő álmatlanságról kérdezte egy nézőnk. Érdemes visszanézni a live-ot. Pétert a túlsúlyos emberek matracválasztási lehetőségeiről, Gábort pedig a garanciát érintő témák kapcsán kérdezték.

A szervezők egyetértettek abban, hogy több ilyen rendezvényt fognak még rendezni a jövőben. Annak érdekében, hogy ezekről ne maradj le, kövesd facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/aludjjolmagyarorszaghu