A mai rohanó világban az emberek próbálják megspórolni az alvásra szánt időt, és egyfajta hátráltató tényezőnek élik meg a pihenés szükségességét. Pedig az egészséges élethez elengedhetetlen, hogy jó minőségben, és megfelelő mennyiségűt aludjunk. Nem szabad úgy tekinteni rá, hogy értékes időt vesz el valami elől, hiszen az alvás az kell nekünk. Arra is törekedni kell, hogy megteremtsük magunknak. Ehhez szorosan kapcsolódik a megfelelő színek kiválasztása is. Vajon fontos kérdés ez?

Igen, hiszen a színek befolyásolják a hangulatot, kihatnak az érzelmekre, és a viselkedésre is. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a fal árnyalata, mert az hat az alvásminőségünkre Ez még nem minden, a lakberndezők álláspontja szerint a kiegészítőkre is hangsúlyt kell fektetni. A cél az legyen, hogy létrehozzunk egy olyan alváskörnyezetet amelynek megnyugtató és kellemes a légköre. Hiszen az  álombamerüléshez az kell, hogy le tudjunk lassulni, ki tudjunk kapcsolni.

Fontos az is, hogy ne zsúfoljuk be a hálószobát, ne legyen benne sok bútor, és holmi, Törekedjünk arra, hogy szellős legyen. Ne feledd! A színek a szerelmi életet is befolyásolják!

Próbáld meg elkerülni a harsány, erős tónusokat. Törekedj inkább arra, hogy a falad pasztell színárnyalatú legyen. Manapság könnyű a dolgod, hiszen számtalan árnyalatból lehet választani. Pl: egy kellemes tojáshéj, elefántcsont, vagy babarózsaszín vagy világoszöld.

Fehér: szép világos érzetet ad, emellett tisztának is látod majd a szobát. Pozitív tulajdonsága, hogy nyugtatja az idegeidet. Ha kedveled a harsány vidám színeket, akkor kiegészítőkkel feldobhatod a falakat, az ágyat. A bézs is egy jó alternatíva, ha nem szívleled a fehéret.

A legideálisabb szín különdíját a kék vinné el, ha lenne ilyen. A nyugalom színének aposztrofálják. A kutatók a világos árnyalatokra voksolnak, mert ezek a legjobb éjszakai alvás biztosítják. A világos babakék, egy semleges, szemet megnyugtató szín, emellett bizonyos kutatási eredmények azt tárják fel, hogy lassítja a szívverést.

Zöld: ez is egy olyan választás, amelyet csak javasolni tudnak a hozzáértők. Itt is törekedni kell a világosabb árnyalatokra. Agyunk a természetre asszociál ha ránézünk.

Világos rózsaszín: eléggé megosztó, és talán sokan nőisenek tartják. Van benne valami, de árasztja magából a melegséget, a napra asszociálunk tőle.

Persze vannak olyan árnyalatok, amelyeket nagyon ajánlatos elkerülni, ha célod a minőségi pihenés. Ilyenek például la tolakodó, erős árnyalatok. Ezek stimulálják az agyadat, pont akkor, amikor már lassulnia kellene.

Piros: ha teheted, ne válaszd. Rendkívül energikus és lüktető. A természetben a veszély, és a vér színe és sok állat fél is tőle. Hangulatunkra frusztrációt és szogongást hozhat. Ezek amúgy is negatív érzések, de egy hálószobában semmi keresnivalójuk nincs.

Fekete: a negatív érzelmek energiáját hordozza, sok országban a gyász színe. A halál szimbólumaként gondolunk rá. A félelmet a szomorúságot serkenti. nem áraszt túl pozitív reményeket, ha ezt válsztod a hálószobába.

Sötét barna: a második legrosszabb alvásminőséget produkálják azok, akik sötétbarna szobában alszanak. A világosabb árnyalatai persze nyugodtan választhatjuk.

Narancssárga: Vidám, és energiával teli árnyalt. Sajnos a nyughatatlan alvást okoz. Éberebb leszel, nem álmosabb. Ha kedveled ezt a színt, akkor érdemesebb ilyen dísztárgyakat, vagy festményeket venni, amiben megjelenik ez a szín. Hordozza az összes olyan tulajdonságot, amely a pirosnál is megfigyelhető.

Ahhoz, hogy kellemesen, és pihentetően tudjunk aludni, a környezetünk, a hálószobánk is hozzájárul. Sok-sok apróságra kell figyelni az ideális alváskörnyezet létrehozásához. Egy biztos, hogy egy halványkék, vagy pasztellszínűre festett szobában nyert ügyünk lesz.